search

Over ons

Water is onze wereld

Davey vervaardigt al 85 jaar producten die het leven van mensen beschermen en verbeteren en is niet van plan daarmee te stoppen. U bent op zoek naar perfecte druk, gezond drinkwater, bescherming tegen brand en overstroming, een schoon zwembad of spa of water voor de exploitatie van uw boerderij of bedrijf? U kunt vertrouwen op Davey. 

Traditioneel werkt Davey in de voorziening van huishoudelijke waterpompen, waterbehandeling en de zwembad- en spasector, maar de afgelopen jaren heeft Davey haar focus en productfolio uitgebreid naar commerciële pompen, irrigatie en de commerciële zwembadsector. Dankzij de specialisten in ons commerciële team kunnen we nu ook commerciële systemen ontwerpen die voldoen aan projectvereisten.

Davey werkt volgens Lean-praktiijken, is een ISO 9001 Quality Endorsed Company en heeft een ISO 14001-certificaat voor haar milieubeheersysteem.

Lees meer over onze kwaliteitscontrole
Onze geschiedenis

In juni 1934 begon Frank W. Davey zijn bedrijf in auto-elektrische reparaties met vijf man personeel in Carlton, Victoria, Australië. Frank ging elke dag naar de Victoria markt in Carlton en bood een “dezelfde ochtend geleverde” elektrische accessoire vervangingsservice aan groentelers en verkopers in de regio.  Hij ontdekte een marktniche in slechte economische tijden die uitgroeide van een auto-elektrische reparatiewinkel tot een fabrikant van elektrische motoren en generatoren en uiteindelijk tot de Australië’s wereldberoemde Davey!

Davey is nu meer dan ooit de verpersoonlijking van een bedrijfscultuur van betrouwbare, innovatieve wateroplossingen wanneer en waar u die nodig hebt, ondersteund door de allerbeste service en adviezen.

Davey Water Products is een volledige dochteronderneming van GUD, een Australisch beursgenoteerd bedrijf.

Ons milieubeleid

 

Om het milieu te beschermen streven we naar continue verbetering van processen om afval en vervuiling te beperken en het stellen van milieudoelstellingen en targets die voldoen aan of strenger zijn dan de wettelijke vereisten.